Cliëntbegeleider Rivierenbuurt cluster WonenMet in Heerhugowaard

Cluster WonenMet

WonenMet ondersteunt cliënten die mee willen denken en zeggenschap willen houden over hun eigen leven. Iedereen wordt, met zijn persoonlijke keuzes gebaseerd op voorkeur, overtuiging en mogelijkheden, zo goed mogelijk begeleid door ons team. We werken o.a. progressie gericht, we kijken met een positieve blik naar de mogelijkheden binnen de kaders van de maatschappij en de haalbaarheid. Deze kaders zijn bespreekbaar met de cliënt.
In de Rivierenwijk bieden wij ondersteuning aan cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek (verslaving, psychiatrische en/of gedragsproblematiek) in de leeftijd van 22 tot 60 jaar die verspreid in de Rivierenbuurt wonen. Het team van de Rivierenbuurt biedt (zeer) intensieve ondersteuning aan 16 cliënten. Alle cliënten kunnen 24 uur per dag gebruik maken van onze ondersteuning. Zij wonen op korte afstand van het steunpunt in een appartement of woning. Overdag zijn de (meeste) cliënten werkzaam in bijvoorbeeld DAC’s, of via het Centrum Begeleid Werken op een werkplek. De vrije tijd wordt gebruikt voor onder andere begeleidingsmomenten, het doen van huishoudelijke activiteiten en vrijetijdsbesteding. Alles naar individuele behoefte van de cliënt. 

De functie

Als cliëntbegeleider ondersteun je de cliënten bij het behoud en de versterking van hun plaats in onze samenleving. Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van de dagelijkse ondersteuning volgens het ondersteuningsplan, die je samen maakt met de cliënt en/of diens wettelijke vertegenwoordiger. Binnen de kaders van het plan kan je als cliëntbegeleider actief meedenken aan de voortgang, mogelijkheden en de uitvoering. Je werkt nauw samen met de andere disciplines en je team, en je coördineert de voortgang en uitwerking van het werkplan.
Ons  team is volop in beweging in het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en kansen voor de cliënten. Je komt in een team dat werkt met eigen kwaliteiten. Het team is daardoor goed in balans en staat open voor nieuwe ontwikkelingen en samenwerking. Er zijn regelmatig intervisies met onderwerpen die we gebruiken voor een nog betere aansluiting bij de cliënten. Je persoonlijke kwaliteiten proberen we zo goed mogelijk tot hun recht te laten komen in het werken bij team Rivierenbuurt. Je werkt volgens rooster in wisselende diensten, waarbij ook weekend- en slaapdiensten horen.

Wie ben jij?

  • een deskundige, zelfstandige, flexibele en betrouwbare collega die creatief, positief en initiatiefrijk is;
  • je bent empathisch en kan goed lichaamstaal lezen;
  • zowel zelfstandig als in teamverband werken gaat je goed af;
  • je bent communicatief vaardig om de taal van de cliënt te spreken en daarbij ben je weerbaar in situaties met grensoverschrijdend gedrag;
  • je kunt je inleven in de cliënten met zijn of haar sociaal systeem en je hebt relativeringsvermogen. Je beschikt over tomeloos geduld, veel humor en je kunt snel schakelen;
  • je bent zelfkritisch en durft je kwetsbaar op te stellen. Je kunt goed reflecteren op jouw eigen en elkaars handelen, je bent in staat om feedback te geven en te ontvangen. Bovendien denk je op kritische wijze mee over de ontwikkelingen binnen het team en kan dit ventileren in het team;
  • je voelt je betrokken bij de cliënten, de visie van de organisatie en brengt dit tot uitdrukking in je handelen;
  • je bent een stevige persoonlijkheid en hebt bij voorkeur ervaring in de dienstverlening aan LVB cliënten en/of in de psychiatrie;
  • je beschikt over relevante opleiding en ervaring op MBO+ of HBO niveau en je bent in het bezit van een BHV-diploma, veiligheid en agressie training, of bent bereid om dit te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

De CAO Gehandicaptenzorg is op de functie van toepassing. Het salaris bedraagt € 3084,=  bruto per maand (FWG 45) bij een fulltime dienstverband. De aanstelling is voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid kan het dienstverband worden omgezet naar onbepaalde tijd.

Re-integratiekandidaten en boventallige medewerkers komen met voorrang in aanmerking voor deze vacature.

Informatie en procedure

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Daniel Kuijpers (clustermanager), tel. 06 – 55492328 of met Alma Zigterman (senior cliëntbegeleider), tel. 06-53396144. Ook kan je eens kijken op onze website: https://www.wonenmet.st-er.nl/.
Je schriftelijke sollicitatie, voorzien van een curriculum vitae, kun je t/m 26 juni a.s. versturen via onderstaande button.
De sollicitatiegesprekken staan gepland voor maandag 8 juli 2019.

Facebook Twitter Linkedin