Begeleider (24 uur) cluster Vroonerbol in Alkmaar

'Wie de tijd neemt, ziet meer'

 

Vroonerbol (locatie Van de Veldelaan Alkmaar)

Het cluster Vroonerbol bestaat uit drie locaties in Alkmaar; Van de Veldelaan, Ferdinand Bolstraat en Vroonermeer. Op de Van de Veldelaan wordt ondersteuning geboden aan mensen met een (licht)verstandelijke beperking, een laag sociaal-emotioneel ontwikkelingsniveau en soms in combinatie met psychiatrische problematiek. Bij enkele cliënten is daarnaast ook sprake van een autismespectrum stoornis. Alle cliënten wonen in een eigen appartement aan de Van de Veldelaan en de ondersteuning (7×24 uur aanwezigheid) wordt geboden vanuit het steunpunt wat zich in het appartementengebouw bevindt. 

De functie

Ben jij een echte bevlogen begeleider, dan zijn wij op zoek naar jou!
Je ziet uitdaging in het ondersteunen van mensen met een verstandelijke beperking. Als begeleider krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan cliënten en evenzoveel verschillende ondersteuningsvragen met bijbehorende uitdagingen. In de ondersteuning wordt vanuit een basis van goede zorg en structuur, de nadruk gelegd op ontwikkelingsgericht werken. Van jou als begeleider wordt gevraagd de cliënten op een invoelende, rustige, maar ook duidelijke manier te ondersteunen. Creativiteit, flexibiliteit en een zekere mate van stressbestendigheid zijn hierbij van belang. De ondersteuning aan alle cliënten is sterk individueel gericht; aandacht voor de emotionele ontwikkeling, continue nabijheid en intensieve ondersteuning vormen hierbij de basis. Daarnaast wordt veel waarde gehecht aan de keuzes die cliënten maken, de voorkeuren die zij aangeven en het op een flexibele manier bieden van overzicht in het leven van alle dag. Omdat er sprake is van 7×24 uur aanwezigheid zijn slaapdiensten binnen het rooster geen probleem voor je!

Functie-eisen

Als geschikte begeleider kan jij:

  • Zowel zelfstandig als in teamverband werken;
  • Op een juiste wijze inspelen op de verschillende vragen van cliënten en weet je deze te vertalen in passende zorg, ondersteuning en activiteiten;
  • Rust uitstralen; je bent eerlijk in de communicatie en het geven en ontvangen van feedback is voor jou vanzelfsprekend;
  • Buiten je eigen comfortzone treden en handelen;
  • Meedenken over de ontwikkelingen van het cluster en een actieve bijdrage leveren aan die van het team;
  • Op basis van opleiding en ervaring in het werken met mensen met intensieve ondersteuningsvragen, functioneren op MBO-4 niveau. (bij voorkeur SPW/SPH)

Wij geven je de ruimte

Bij het cluster Vroonerbol liggen de uitdagingen voor het grijpen! Een ontwikkelingsgerichte en prettige teamsfeer biedt jou de gelegenheid om initiatieven te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. Dit verwachten we ook van je. Logisch hierbij is dat je hierin ondersteund en begeleid wordt. We bieden volop de ruimte om je vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen door gerichte (interne) opleidingen en/of coaching van de senior-cliëntbegeleiders en je collega's.
De CAO Gehandicaptenzorg is op de functie van toepassing. Het salaris bedraagt maximaal € 2.807,= bruto per maand (FWG 40) bij een fulltime dienstverband. De aanstelling zal plaats vinden voor de duur van een jaar. Bij gebleken geschiktheid kan het dienstverband worden omgezet in vast.

Interesse?

Herken je jezelf in dit profiel? Dan kan je reageren tot en met 30 juni a.s. middels onderstaande knop 'Solliciteer'. Hier kan je een gemotiveerde sollicitatie, voorzien van een Curriculum Vitae, uploaden.
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met het steunpunt aan de Van de Veldelaan, telefonisch bereikbaar op nummer 06-20445695. De collega's zullen met veel plezier vertellen over de locatie en wat de functie begeleider inhoudt!

Sollicitatiegesprekken zullen in principe plaatsvinden in week 28 en 29.

Facebook Twitter Linkedin