ADA/huishoudelijk Medewerker

Dit had ik veel eerder moeten doen

Lia van Atten (ADA medewerker Cluster Zonneheuvel):

“Laatst was ik een weekje vrij. Toen ik weer terug was op het werk vloog Tannie me om de hals.” “Wat fijn dat je er weer bent, ik heb je zo gemist!” “Dat zegt eigenlijk alles. Het is zo puur wat je van de mensen hier krijgt.”

Sprong naar de zorg

Aan het woord is Lia, ADA medewerker bij cluster Zonneheuvel. “Vroeger werkte ik in winkels en in de horeca. Ik had wel altijd al veel contact met mensen en daar houd ik ook van. De clustermanager van Zonneheuvel had met spoed een ADA medewerker nodig en vroeg of ik het zag zitten om hier te komen werken. Hij vond het echt iets voor mij. Mijn gezin zei ook gelijk dat het helemaal bij me zou passen. Hoewel ik nog nooit aan mezelf in de zorg had gedacht, heb ik de sprong gewaagd. En ik ben zo blij dat ik het gedaan heb! Ik voelde me al heel snel op mijn plek.

Zoveel mogelijk samen

Mijn werk is onder andere het schoonhouden van de huisjes van de cliënten. Dat doe ik zoveel mogelijk samen met hen. De een kan meer zelf dan de ander, maar dat maakt niet uit. Het is altijd gezellig. Soms staan we te dansen met de stofzuiger in onze handen. Met een aantal mensen doe ik ook boodschappen. Dat is heel gezellig. Laatst zei Marijn in de supermarkt: “Kijk Lia dat is echt een lekker ding!” Die man hoorde ons ook. We moesten allemaal erg lachen.

Soms ook lastig

Soms vind ik het ook wel lastig hoor. Ik werk ook bij mensen die regelmatig de hele dag hun bed niet uit komen. Dat vond ik in het begin wel moeilijk maar langzaamaan begin ik hen steeds beter te begrijpen. Ik praat veel met collega’s om te leren wat er in die koppies om gaat. Heel interessant. Ik werk hier nog maar 5 maanden maar het is zo gaaf, dit had ik veel eerder moeten doen.”

 

< vorig verhaal  volgend verhaal >

Facebook Twitter Linkedin