Werken in een advies- en behandelfunctie

‘Allerlei disciplines in huis’

Sonja Faas, hoofd (para-)medische dienst:

Werken bij… de (para-)medische dienst van Esdégé-Reigersdaal betekent in veel gevallen werken bij cliënten thuis of op een woon- of dagbestedingslocatie. Dat is een van de grote verschillen met bijvoorbeeld een praktijk voor logopedie of diëtetiek. Het komt zelfs heel regelmatig voor dat je niet direct met de cliënt zelf werkt, maar via de cliëntbegeleiders. Je geeft hen tips en adviezen om in het dagelijks leven met de cliënt aan de slag te kunnen. Daarbij wordt regelmatig gebruik gemaakt van observaties via videomateriaal. De meest directe vorm van ondersteuning ligt wellicht bij de fysiotherapeuten, maar ook zij voorzien de cliëntbegeleiders van advies om verder te kunnen.

Teamspelers

Omdat we veel disciplines in huis hebben, maken we ook gemakkelijk en veel gebruik van elkaars expertise. Zo hebben we verschillende interdisciplinaire vakgroepen die met enige regelmaat bij elkaar komen, waaronder het Team Voeding en Beweging, het TED (Team Eten en Drinken) en het TOP (Team Ouderen Problematiek). In elk van die teams vind je verschillende disciplines als een logopediste, fysiotherapeut, gedragsdeskundige of arts.

Afwisseling genoeg

Binnen Esdégé-Reigersdaal ondersteunen we mensen met de meest uiteenlopende beperkingen. Zo kun je de ene dag met een EMB-cliënt te maken hebt en de volgende dag een afspraak hebt met iemand met niet aangeboren hersenletsel. Afwisseling genoeg dus. Als werken binnen onze (para-)medische dienst je wat lijkt, hoef je niet per sé ervaring te hebben met mensen met een beperking. Je leert veel in het werkveld en er zijn ook veel mogelijkheden via bijscholing. Uiteraard is ervaring meenemen wel een pré.

 

< vorig verhaal  volgend verhaal >

Facebook Twitter Linkedin