Werken als (Senior) Cliëntbegeleider

Lees op deze pagina het verhaal van:

 

Werken met kleurrijke mensen

Melvin de Niet Senior CliëntbegeleiderOp zijn scooter rijdt hij van hot naar her. Zijn werkgebied Alkmaar-Bergen-Stompetoren is te groot om op de fiets te doen en met een auto de binnenstad van Alkmaar in, is niet praktisch. Op de scooter dus. Melvin de Niet (29) is ambulant cliëntbegeleider bij het cluster Zonneheuvel en ondersteunt 20 cliënten met een verstandelijke beperking of psychische problematiek. Hij geniet van de uitdagingen en de vrijheid in zijn werk en zijn dagelijkse ontmoetingen met, zoals hij zelf zegt, ‘kleurrijke mensen’.

Mensen met kleur

Aanvankelijk wilde Melvin onderwijzer worden. Meester Melvin. Gaandeweg ontdekte hij dat zijn interesse meer lag bij het ondersteunen van kinderen die binnen het reguliere onderwijs niet mee konden komen.

“De gehandicaptenzorg leek mij helemaal niks.”

Hij liet zijn oog vallen op ‘Schoolmaatschappelijk werk’ en vervolgde zijn studie op de opleiding ‘Maatschappelijk werk & Dienstverlening’. Tijdens een van zijn stages kwam Melvin terecht bij Fermento waar hij werkte met mensen met een verstandelijk beperking. “De gehandicaptenzorg leek mij helemaal niks”, hijgt Melvin die z’n work-out weer hervat heeft. “Ik dacht daarbij eigenlijk alleen aan mensen met het Syndroom van Down en lichamelijke verzorging daar wilde ik al helemaal niets mee.”

Het werk bij Fermento liet Melvin een hele andere kant van de gehandicaptenzorg zien. Hij ontdekte dat mensen met een beperking bijzonder kleurrijk en divers zijn en dat hij veel voor hen kon betekenen. Met een klein beetje sturing en aanmoediging kon hij hen helpen boven zichzelf uit te stijgen. Op deze manier liet Melvin mensen groeien en konden ze hun werk met plezier doen.

Schakelen

Tijdens zijn tweede stage kwam Melvin terecht bij Zonneheuvel. Hier werkt hij nu zo’n acht jaar. In het begin parttime naast zijn studie en daarna een volledige baan. “De mensen waarmee ik werk, houden mij een spiegel voor, ze reageren meteen op hoe ik doe”, aldus Melvin. In zijn werk is het daarom belangrijk aangesloten te blijven bij de ander en goed in de gaten te houden hoe iemand in z’n vel zit. De relatie tussen hem en de cliënt is voor Melvin altijd de basis van zijn werk. Pas dan kan hij iets betekenen. “Hiervoor moet ik goed kunnen schakelen tussen verschillende stemmingen en karakters,” vertelt Melvin, “als dat lukt, geeft een bezoek mij heel veel voldoening en ga ik met een glimlach weer weg.”

De cliënten die Melvin begeleidt zijn zeer divers. Jong en oud, mensen met een verstandelijke beperking of juist een meer psychiatrisch beeld. “Het ene moment werk ik met iemand die jong is en graag zelfstandig wil gaan wonen, het volgende moment met een ouder iemand die worstelt met vragen omtrent de kwaliteit van leven”, aldus Melvin. Het werk is voor hem afwisselend en uitdagend. Hulpvragen zijn altijd weer anders en daarmee de ondersteuning die hij biedt ook.

Teamwork

Het begeleiden van mensen gebeurt in vaste duo’s. Melvin en een van zijn collega’s gaan beurtelings langs bij cliënten. Een dergelijke aanpak biedt meerwaarde. Op deze manier kan een cliënt kiezen met wie hij of zij over een onderwerp wil praten. Soms bespreken cliënten bepaalde onderwerpen graag met een man, terwijl ze anderen zaken juist liever met een vrouw bespreken. Door te werken in duo’s is dit vaak mogelijk wat de zorg en begeleiding van cliënten ten goede komt.

Het bespreken van persoonlijke onderwerpen is een belangrijk onderdeel van het werk. Vragen over seksualiteit of opvoeding voelde voor Melvin aanvankelijk soms ongemakkelijk aan. Hij was zelf begin 20 en ten aanzien van bepaalde thema’s zelf nog volop zijn weg aan het zoeken. “Ik werk met mensen die een behoorlijk complex en hectisch leven hebben. Toen ik 23 was begeleidde ik een jongen met harddrugsproblematiek. Hij had een dochtertje. Ik moest hem opvoedingsondersteuning geven. Dat kon best heftig zijn. Daarin moest ik zeker groeien”, vertelt Melvin.

Naast het werken in duo’s, maakt Melvin deel uit van een groter team. Binnen het team kunnen teamleden zich specialiseren. Dit kan op veel verschillende gebieden. Denk bijvoorbeeld aan opvoedingsondersteuning, of, zoals Melvin heeft gedaan, aan specialisaties op het vlak van middelengebruik en psychiatrie. Door op deze manier te werken zijn er binnen het team veel verschillende expertises beschikbaar en kan men een breed scala aan hulpvragen het hoofd bieden.

Balans

Mentaal vergt het werk ook het nodige van Melvin. De problemen waarmee hij geconfronteerd wordt, zijn vaak niet mis. Daardoor is het soms niet makkelijk om dingen los te laten. Sporten is voor Melvin dan ook belangrijk. Door fysiek bezig te zijn kan hij de balans tussen werk en privé bewaken. “Doordat ik in mijn werk fysiek weinig inspanning lever, vind ik het prettig om regelmatig te sporten”, vertelt Melvin. “Dan ben ik even helemaal in het moment en kan ik ervaringen verwerken of ploppen er juist ideeën op. Dingen die we met cliënten nog kunnen uitproberen.” Het sporten houdt Melvin ook mentaal scherp. “Dankzij het sporten kan ik alert blijven. Dat heb ik in mijn werk nodig om er voor cliënten te kunnen zijn.”

Toen Melvin net begon met werken vond hij het moeilijker om de balans tussen werk en privé te vinden. “Alles is leuk en uitdagend en daardoor neem je soms net te veel hooi op je vork”, aldus Melvin. “Toen ik begon was alles nieuw en vergat ik af en toe mijn rust te pakken. Daardoor bleef ik te veel met mijn werk bezig. Dat leerde ik uiteindelijk anders te doen. Dat is belangrijk want daardoor kan ik meer voor een cliënt betekenen.”

Voldoening

Dankzij de begeleiding die Melvin en zijn collega’s geven, komen mensen verder in hun leven. Het laten groeien van mensen en hen meer mogelijkheden geven, is voor Melvin een belangrijke drijfveer in zijn werk. “Je ziet mensen verder komen en dat ze meer gevoel van eigenwaarde krijgen,” vertelt Melvin. “Eerst kan een cliënt bijvoorbeeld niet werken. Stapje voor stapje helpen we iemand dan verder. Wanneer die cliënt uiteindelijk vier dagen per week met veel plezier aan de slag is en meer zelfwaardering heeft, dan geeft mij dat een gelukkig gevoel. Ik ben blij dat ik daar getuige van mag zijn.”

 


Tjomme vindt het leuk zo

Tjomme Wijnia (Senior cliëntbegeleider cluster de Waaier):

Wat er precies in de taakomschrijving van een senior cliëntbegeleider staat? Tjomme Wijnia heeft geen idee, al vervult hij de functie met verve: “Het mooie aan Esdégé-Reigersdaal is dat je jezelf mag zijn. Dat houd ik anderen ook voor: doe het op je eigen manier.” Hij is ‘senior’ van één van de teams van cluster de Waaier in Den Helder. Hij coacht en is de schakel tussen team en clustermanager. En zie vooral zijn ‘helicopterview’ niet over het hoofd…

Informeel maar niet vrijblijvend

Zijn seniorschap voltrekt zich snel en informeel. “Maar niet vrijblijvend!” corrigeert hij. “Kijk, ik ben geen lijnfunctionaris, ik heb geen beslissingsbevoegdheid. En daar ben ik blij om, want als het spannend wordt, hoef ik geen partij te kiezen. Maar ik bespreek met de teamleden wel knelpunten. Dan gaan we even samen zitten, komen snel to the point en –hup!- weer verder. Ik heb daar geen aparte uren voor. Dat gaat bij wijze van spreken aan de keukentafel, maar het is wel meer dan een gesprekje tussen neus en lippen door.”

Onderlinge klik

Wat Tjomme probeert te brengen als senior cliëntbegeleider is dat hij goed op de hoogte is wat er speelt in het team, dat hij veel aanwezig is en goed bereikbaar en dat hij flexibel is. Het levert hem invloed op het team en het teamproces op: “Moet er iets veranderen? Moet er een collega bijkomen? Dat kan ik meebepalen, ook omdat ik de schakel ben tussen team en clustermanager. Maar overdrijf dat niet, hoor, want ik ben vooral een collega. Je moet als senior, als coach, makkelijk met mensen kunnen omgaan. De onderlinge klik en de humor tellen misschien nog wel het zwaarst. Die leveren mij en het team energie op en komen zo de cliënten ten goede.”

Werkvloer

De enige formele invulling van het senior zijn is het maandelijks overleg tussen senioren en clustermanager. Voor Tjomme is dat genoeg, want hij is het liefst op de werkvloer. Het contact met cliënten en collega’s geeft hem energie. Bij andere clusters heeft hij senior cliëntbegeleiders gezien, die drie keer per week op kantoor zitten.

Plafond

Zijn volgende stap? “Ik vind het zo wel leuk genoeg voor mij.” Grote grijns… “Je moet toch ook je eigen plafond kennen, niet? Een volgende stap zou al snel betekenen meer vergaderen, meer overleg met instanties en de gemeente, meer achter de computer… Dat is allemaal niets voor mij. Ik wil het voortdurend contact met de werkvloer vasthouden. Senior zijn is prima, maar ik ben vooral cliëntbegeleider. In de adressenlijst sta ik ook niet als senior cliëntbegeleider. Wel als cliëntbegeleider.”


Het geeft echt een kick

 

Rony Kolster (Cliëntbegeleider locatie Klokketuin):

“Mijn vader zit in de zorg, mijn tante zit in de zorg, ik heb een oom met een beperking… De zorg hoort bij mijn familie.

Omzwervingen

Maar ik deed mbo commerciële economie. Ik wilde veel geld verdienen. Daarna wilde ik ook nog sportmanagement gaan studeren. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en nu zit ik toch in de zorg.” Lachend vertelt Rony over zijn omzwervingen die uiteindelijk toch tot de SPH leidden. Na zijn stages bij cluster Zonneheuvel kon hij gelijk aan de slag als begeleider. Inmiddels is hij cliëntbegeleider.

Doelen bereiken

“Ik vind het leuk om samen met ‘mijn’ cliënten plannen te bedenken en doelen te bereiken. Al zijn ze nog zo klein. Zoiets als een keer naar de tandarts gaan, of op tijd opstaan kan voor iemand al een overwinning zijn. Dat geeft zo’n voldoening bij de mensen die je ondersteunt en ook bij mezelf. Het geeft echt een kick.

In een deuk

Ik probeer ook veel met humor te doen. Een van mijn cliënten heeft een grote rode knop op de eettafel liggen en als je daar op drukt roept een stem ‘that was easy!’. Daar drukken we dan heel vaak achter elkaar op en dan liggen we in een deuk. Dan is veel geld toch eigenlijk ook niet meer zo belangrijk.”

 

< vorig verhaal  volgend verhaal >

Facebook Twitter Linkedin