Kijkdagen Ontdek de Zorg week

Heb jij altijd al eens een kijkje willen nemen bij ons in de gehandicaptenzorg? Dan is dit jouw kans! In de week van 21 maart t/m 24 maart zullen wij onze deuren van een vijftal-locaties open zetten. Tijdens deze dagdelen kun je kennismaken met onze cliënten, medewerkers, locaties en werksfeer.
Dit kan op:
  • Ma 21 maart van 9:00-12:00 uur Gezinsondersteuning
  • Ma 21 maart van 9.30- 12:00 uur Cluster Schagerwaard
  • Ma 21 maart van 10:00-12:00 uur Cluster Rosario/Branderhoeve
  • Ma 21 maart van 10:00-12:00 uur Oosterweed Stolpenland
  • Ma 21 maart van 10:00-12:00 uur De Boerderij, cluster Stolpenland
  • Do 24 maart van 14:00-17:00 uur Gezinsondersteuning
  • Do 24 maart van 15.30-17.00 uur bij AC Buitenhof

Locatie 1: Activiteitencentrum Buitenhof

Voor de Ontdek de Zorg Week stellen wij onze dagbestedingslocatie Buitenhof open op donderdag 24 maart van 15.30 uur tot 17:00 uur!

Het Buitenhof is een nieuwbouwlocatie in Heerhugowaard aan de rand van Park Luna. Er zijn vier woonlocaties en een dagbestedingslocatie. Op de dagbesteding komen dagelijks 16 begeleiders en 24 cliënten. Er wordt gezwommen, gefietst en gewandeld maar er is ook ruimte voor rust, snoezelen en samen beleven.

Kenmerkend voor het team van AC Buitenhof is enthousiasme, plezier, lef en onvoorwaardelijkheid. Samen nieuwe dingen uitproberen en verder kijken dan een dossier. Soms een beetje buiten de lijntjes kleuren om zo nieuwe succeservaringen op te doen en of toch te ontdekken dat iets nog een stap te ver is.

Op 24 maart zullen er medewerkers aanwezig zijn die een rondleiding zullen geven en vragen kunnen beantwoorden.

Meer weten of aanmelden? Stuur dan een mail naar: Kalisha.vandeweg@esdege-reigersdaal.nl

Locatie 2: Cluster Rosario/Branderhoeve

Maandag 21 maart van 10:00 uur tot 12:00 uur zijn jullie welkom op cluster Rosario! Rosario bestaat uit verschillende locaties. De volgende locaties zijn op 21 maart te bezoeken: Branderhoeve, Nachtegaal en Waterhoen.

Branderhoeve: De Branderhoeve is een woonlocatie in Hoogkarspel. Het is een omgebouwde monumentaire stolpboerderij en hier wonen in totaal 16 cliënten. Lees hier meer over de locatie: https://www.esdege-reigersdaal.nl/locatie/branderhoeve/

Nachtegaal: Dit is ook een woonlocatie in Hoogkarspel met in totaal 11 woningen. In de wijken eromheen wordt nog ambulante ondersteuning geboden en op locatie de Nachtegaal wordt aan dagbesteding gedaan. Lees hier meer over de locatie: https://www.esdege-reigersdaal.nl/locatie/nachtegaal/

Waterhoen: Ook locatie de Waterhoen is een woonlocatie met in totaal 7 woningen. Lees hier meer over de locatie: https://www.esdege-reigersdaal.nl/locatie/waterhoen/

Tijdens deze ochtend kunnen de verschillende woonlocaties worden bezichtigd. Wij zouden je willen vragen om je aan te melden via Rosario.Administratie@esdege-reigersdaal.nl. Kun je in deze mail gelijk aangeven om welke locatie(s) het gaat?

Aanmelden kan tot vrijdagmiddag 18 maart. We hopen jullie te zien!

Locatie 3: Gezinsondersteuning

Voor Ontdek de Zorg Week nodigen wij je graag uit op het Centraal Bureau (begane grond) van Esdégé-Reigersdaal in Heerhugowaard om de gezinsondersteuning te ontdekken. Dit is mogelijk op maandag 21 maart van 9:00 uur -12:00  uur en op donderdag 24 maart van 14:00 uur-17:00 uur in de vorm van speeddates.  Tijdens deze speeddates kun je al je vragen rondom het werken bij de Gezinsondersteuning stellen.

Kom je gezellig langs bij ons op speeddate? Je kunt je inschrijven via het volgende emailadres: thirsa.deschipper@esdege-reigersdaal.nl.

Locatie 4: Cluster Skagerwaard

In Schagen opent cluster Skagerwaard zowel de deuren van de woonlocatie Skagerwaard (Schagen) als het activiteitencentrum Skager op maandag 21 maart van 09.30 uur tot 12:00 uur.

Aan de Kogerlaan in Schagen wordt ondersteuning bij wonen geboden aan mensen met een lichamelijke beperking, of niet- aangeboren hersenletsel (NAH). Er is 24-uurs ondersteuning. Daarnaast wordt er ambulante ondersteuning geboden door het ambulante team binnen de gemeente Schagen en Hollands Kroon.

“Meedoen in Schagen en omgeving”: daar staat het Skager AC volledig achter. We bieden een breed scala aan dagactiviteiten, (begeleid) werk, trainingen en lotgenotencontact. Of je nu een lichamelijke of verstandelijke beperking hebt, een chronische ziekte als MS of Parkinson of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), er is zeker een activiteit of werkplek die bij jou past.
Bekijk de website om te zien wat we allemaal doen en waar we dat doen! https://www.esdege-reigersdaal.nl/locatie/skagerwaard_schagen/ & https://www.skagerac.st-er.nl/

Je wordt ontvangen in het Steunpunt op locatie Skagerwaard. Drie van onze cliënten willen in gesprek met jou om te vertellen over wonen met ondersteuning. Daarnaast is er de gelegenheid om bij onze cliënten op bezoek te gaan. Voor koffie, thee en wat lekkers wordt gezorgd. Daarnaast zal er ook een goodybag worden uitgereikt!

Meer weten of aanmelden? Stuur dan een mail naar: Kalisha.vandeweg@esdege-reigersdaal.nl.

Locatie 5: Oosterweed Stolpenland

Op maandag 21 maart 10:00 – 12:00 uur zijn jullie welkom bij Oosterweed Stolpenland. Deze ochtend staat in het teken van activiteit “In gesprek met de zorg”. Er zijn een aantal collega’s aanwezig die beschikbaar zijn voor een rondleiding en eventuele vragen. Een kijkje in De Oosterweed. Er zal worden gezorgd voor koffie en thee met wat lekkers.

Bij woonvoorziening Oosterweed in Grootebroek wordt ondersteuning geboden aan mensen met een beperking. Het kan hierbij gaan om een lichamelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel, een verstandelijke beperking, een meervoudige beperking, autisme, etc.

De ondersteuning is afgestemd op de behoefte van de cliënten. Sommige cliënten hebben permanente nabijheid nodig en bij andere cliënten kan de ondersteuning gepland worden.

Meer weten of aanmelden? Stuur dan een mail naar: Kalisha.vandeweg@esdege-reigersdaal.nl.

Woonvorm Oosterweed Esdégé-Reigersdaal

𝐋𝐨𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞 𝟔 𝐃𝐞 𝐁𝐨𝐞𝐫𝐝𝐞𝐫𝐢𝐣, 𝐜𝐥𝐮𝐬𝐭𝐞𝐫 𝐒𝐭𝐨𝐥𝐩𝐞𝐧𝐥𝐚𝐧𝐝
Voor de Ontdek de Zorg Week stellen wij onze woonvoorziening
De Boerderij open op maandag 21 maart van 10:00 tot 12:00.

De Boerderij is een kleinschalige woonvoorziening in het centrum van Enkhuizen. Er wonen tien volwassenen met een matige of ernstige verstandelijke beperking.

Alle cliënten hebben een eigen appartement. Zowel op de begane grond als op de eerste verdieping zijn vijf appartementen. Beide verdiepingen hebben een gemeenschappelijke woonkamer/keuken.

Overdag gaan de cliënten naar hun werk of dagbesteding in Enkhuizen of omgeving. Op de Boerderij wordt gewerkt met de Active support methode*. ’s Nachts wordt de slaapdienst ondersteund door de Nachtzorg.

Op 21 maart zullen er medewerkers aanwezig zijn die een rondleiding zullen geven en vragen kunnen beantwoorden. https://www.esdege-reigersdaal.nl/locatie/boerderij/

𝙈𝙚𝙚𝙧 𝙬𝙚𝙩𝙚𝙣 𝙤𝙛 𝙖𝙖𝙣𝙢𝙚𝙡𝙙𝙚𝙣? Stuur dan een mailtje naar: Kalisha.vandeweg@esdege-reigersdaal.nl.

Facebook Twitter Linkedin