Cliëntbegeleider (20 – 30 uur) bij de Ploeg in Warmenhuizen

Informatie cluster De Ploeg

De Ploeg bestaat uit Steunpunt 't Lange Weidje, Steunpunt Kuipersven en het Ambulante team.

Steunpunt "'t Lange Weidje" is een woonvoorziening die 24/7 ondersteuning biedt aan 10 cliënten op het hoofdgebouw en 3 cliënten in de nabije omgeving, met uiteenlopende ondersteuningsvragen. De leeftijd varieert momenteel van 22 tot 87 jaar. Er wordt begeleiding geboden aan voornamelijk mensen met een verstandelijke beperking, gerregeld met bijkomende fysieke en/of psychische problematiek.

Steunpunt "Kuipersven" ligt naast de hoofdlocatie. Dit steunpunt is de ontmoetingsplaats voor ca. 18 cliënten die geclusterd, maar met eigen voordeur, of in de omgeving in een eigen appartement wonen.

Het "Ambulante team" biedt ondersteuning aan mensen en gezinnen in Warmenhuizen en daarbuiten met een straal van ongeveer 15 á 20 km.

Wat doen wij

Voor team van het steunpunt ’’t Lange Weidje’’ zijn we op zoek naar een cliëntbegeleider. Elke cliënt heeft twee vaste (cliënt-)begeleiders. Als cliëntbegeleider ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en het uitvoeren van het ondersteuningsplan en de coördinatie van de hieruit voortvloeiende activiteiten. Het ondersteuningsplan komt tot stand in overleg met de cliënt en belangrijke personen uit diens omgeving. Kenmerkend voor de ondersteuning is een op het individu afgestemde begeleiding waarbij flexibel wordt ingespeeld op de wensen en mogelijkheden van de cliënten.
Ondanks dat de ondersteuning individueel is, is er ook sprake van een grote onderlinge betrokkenheid. Het steunpunt heeft een ontmoetingsruimte waar de cliënten gebruik van kunnen maken.

In de functie van cliëntbegeleider op steunpunt ’t Lange Weidje draai je dag-, avond-, weekend- en slaapdiensten. Er word tevens ondersteuning verleend aan cliënten van steunpunt Kuipersven op tijden dat dit team niet aanwezig is (ochtenden, nachten). Een enkele keer word je ingeroosterd voor een dienst bij dit team: hoe groter je contract, hoe vaker dit kan/zal voorkomen.

We bieden een werkplek met voldoende uitdagingen en ontwikkelkansen. Als team besteden we aandacht aan onze ontwikkeling als team, maar ook individueel. We besteden aandacht aan jou als professional in je werk door middel van intervisie, trainingen en themabijeenkomsten. We zoeken creatief naar manieren om zo goed mogelijk antwoord te hebben op de zorg- en ondersteuningsvragen die ons gesteld worden. We onderzoeken de mogelijkheden die er zijn en de kansen die benut kunnen worden om de ondersteuning te verbeteren.

Wie zoeken wij

Je bent een energieke en creatieve collega met humor. Je wilt graag samenwerken. Je gaat op zoek naar nieuwe ideeën en denkt na over ontwikkelingen van het cluster. Wij zijn hiervoor op zoek naar een extraverte, ruimdenkende, avontuurlijke en enthousiaste collega die buiten de paden wil denken. Je staat sterk in je schoenen, maar je kunt jezelf ook kwetsbaar opstellen. We vragen om openheid, eerlijkheid en duidelijkheid. Cliënten bieden we de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.
Je bent in staat om te verbinden en bruggen te bouwen en vormt zo de schakel tussen de cliënt en de samenleving. Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden zowel mondeling als schriftelijk. Je kan relativeren en kàn en durft te reflecteren op het eigen handelen.

Op basis van opleiding en/of ervaring functioneer je minimaal op MBO/MBO+  niveau. Je hebt ruime ervaring als begeleider en/of ervaring als cliëntbegeleider. Je bent BHV-er of bereid deze training met spoed te volgen.

Arbeidsvoorwaarden

De CAO Gehandicaptenzorg is op de functie van toepassing. Het salaris bedraagt maximaal € 2.807,= bruto per maand (FWG 40) bij een fulltime dienstverband. De aanstelling is voor de duur van een jaar, daarna is een vast dienstverband mogelijk.

Procedure

Voor meer informatie kun je bellen met de collega's van het cluster op telefoonnummer 0226 – 393 583. Je kunt ook een kijkje nemen op de website: www.deploeg.st-er.nl

Je schriftelijke sollicitatie, voorzien van een curriculum vitae, kun je tot en met 20 juni as. insturen via onderstaande button ‘Reageren’. De eerste gespreksronde zal gehouden worden op 26 juni 2019.

Facebook Twitter Linkedin