Clustermanager 36 uur Dars 9 in Heerhugowaard

Cluster Dars 9

Het cluster bestaat uit de locaties Dars 9, ’t Achterom 3 en Berg 2c. Binnen al deze clusteronderdelen wordt ondersteuning gegeven aan mensen met een (ernstige) verstandelijke beperking en vaak ook een stoornis uit het autistisch spectrum. Een groot deel van de cliënten ontvangt meerzorg (groepsmeerzorg). Een sterk op het individu gerichte benadering, waarbij rekening gehouden wordt met een laag sociaal-emotionele ontwikkeling die ver achterblijft bij de cognitieve ontwikkeling, is hierbij heel belangrijk. Het op een flexibele manier bieden van overzicht in het leven van alledag is een belangrijke voorwaarde om op de mogelijkheden van cliënten in te kunnen gaan. Uitingen van onmacht, in de vorm van agressie, kunnen regelmatig voorkomen. Op het gebied van de ADL kan de ondersteuning ook (zeer) intensief zijn. De cliënten hebben allen een hele geschiedenis achter zich. We vragen dat er met respect wordt omgegaan met deze geschiedenis. Het vergroten of behouden van het gevoel van eigenwaarde voor de clienten staat op de voorgrond. Cluster Dars 9, voorheen onderdeel van een groter cluster, is sinds kort zelfstandig en werkt met een enthousiast team dat volop in ontwikkeling is.

Functie-informatie

Als clustermanager ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het cluster. Je bent integraal verantwoordelijk voor inhoud, financiën, personeel en accommodaties. Het realiseren van strategische doelen, het leveren van een bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van het beleid, de begroting en de visie zijn uitdagende werkzaamheden. Je brengt het juiste evenwicht aan tussen de zelfstandig werkende professionals en het bewaken van de organisatorische en kwaliteitskaders.
Je geeft leiding aan de teams door hen te faciliteren, te inspireren, kaders te stellen en uit te dagen het beste uit zichzelf te halen. Je hebt een centrale rol in de samenwerking tussen medewerkers, cliënten, verwanten, vrijwilligers en externe instanties. In afstemming met de (senior) (cliënt)begeleiders en de gedragsdeskundige zet je (toekomst)plannen uit, voert deze uit en geeft sturing aan veranderingen.

Functie-eisen

  • Je beschikt over zelfreflectie en bent goed in staat tot het geven en ontvangen van feedback
  • Je bent transparant, je kunt goed luisteren en staat open voor ideëen en verandering
  • Je hebt lef en humor, geeft ruimte waar dat kan en stelt grenzen waar dat nodig is
  • Je bent steunend, verbindend en faciliterend om de medewerkers en het team te laten ontwikkelen
  • Je bent creatief in het bedenken van oplossingen en bereid je kennis te vergroten
  • Je bent zichtbaar en laagdrempelig voor zowel medewerkers, als cliënten en verwanten
  • Je hebt kennis van teamprocessen, gericht op vooruitgang en ontwikkeling
  • Je hebt ervaring binnen de gehandicaptenzorg (bij voorkeur met complex gedrag)
  • Je functioneert op basis van opleiding en ervaring op HBO niveau

Wat bieden wij?

De CAO Gehandicaptenzorg is op de functie van toepassing. Het salaris bedraagt maximaal € 4.499,- bruto per maand (FWG 60) bij een fulltime dienstverband. De aanstelling zal plaatsvinden voor de duur van 1 jaar, bij gebleken geschiktheid zal het dienstverband worden omgezet in onbepaalde tijd.

De procedure

Nadere informatie kan worden verkregen bij Frank van Herpen, manager MO&O via telefoonnummer (0226) 332 349, of kijk op de website: www.dars9.st-er.nl

Je schriftelijke sollicitatie, voorzien van een curriculum vitae, kun je tot en met 1 december 2019 versturen via onderstaande button 'Reageren'.

De sollicitatiegesprekken worden gehouden op 19 en/of 20 december 2019. Kort daarna zal een gesprek plaatsvinden met een vertegenwoordiging van de cliëntenraad/verwantenraad. Tot slot maakt een psychotechnisch onderzoek deel uit van de procedure.

 

Je ontvangt een bevestiging van je sollicitatie in je email. Heb je geen bevestiging ontvangen? Controleer dan ook je junkmail- en spamfolder!

Facebook Twitter Linkedin